Jeantine

Even voorstellen

Mijn naam is Jeantine van Duijnhoven en ik werk sinds 1985 in de jeugdhulpverlening. In 2009 ben ik begonnen met mijn speltherapiepraktijk.

In het behandelinternaat, op het Medisch Kleuterdagverblijf en in mijn werk als speltherapeut heb ik veel ervaring opgedaan met kinderen met bv. traumatische ervaringen, hechtingsproblematiek, autisme, selectief mutisme, angststoornissen, hoogbegaafdheid. Ook met kinderen die even extra aandacht en begeleiding nodig hebben om zich gelukkiger te voelen.

Vooral heb ik gewerkt met leuke en bijzondere kinderen die zich allemaal gezien willen voelen en geaccepteerd willen worden. Ze laten bv. hun verdriet, boosheid en onvermogen zien, en ook hun kracht en kwaliteiten. Mijn uitdaging is altijd om af te stemmen op het kind en contact te maken. Ik wil ze graag, samen met de ouders, een stapje verder helpen. En ik doe dit met heel veel plezier!

Opleidingen:

  • HBO-J (1983)
  • Post HBO-Speltherapie (2009). Ik ben opgeleid tot client-centered speltherapeut.
  • PSBK/MBK opleiding (2017)

Ook volg ik regelmatig nacholingen en neem deel aan twee intervisiegroepen.

Ik sta geregistreerd bij NVVS, FVB, NIBIG, RBCZ/RCZ.