Uitleg voor kinderen

Jouw ouders willen graag dat je naar speltherapie gaat. Misschien weet je al een beetje wat het is en lijkt het je fijn om te komen. Of misschien vind je het wel spannend omdat je niet goed weet wat je daar nu kunt doen. Daarom ga ik er iets over vertellen.

Wat kan ik daar doen?
Bij speltherapie mag je elke week komen spelen in de spelkamer. Daar kun je van alles doen. Je kunt er bv. in de zandbak spelen, of met de trein, winkeltje, piraten, barbies, playmobil spelen. Je kunt er ook knutselen en schilderen en spelletjes doen. Je mag overal mee spelen. En als je nergens zin in hebt is dat ook goed. Je mag zelf kiezen waar je mee wil spelen.

Waarom willen je ouders dat je naar speltherapie gaat?

Dat is bij iedereen anders. Soms gebeurt er iets naars, bv. je wordt gepest of je ouders gaan scheiden. Of je hebt steeds ruzie of je vindt het lastig om met andere kinderen te spelen. Of je bent al een tijdje bang, boos of verdrietig en je weet helemaal niet waarom dat zo is. Misschien wil je er wel over vertellen, maar je weet niet precies wat je dan moet vertellen of aan wie. Je voelt je niet prettig. En je ouders merken dat ook.

Een speltherapeut kan jou helpen
Ik vind het belangrijk wat je speelt in de spelkamer. En als je wil, speel ik met je mee. Als je een tijdje naar speltherapie bent geweest ga je je beter voelen. Je bent niet meer zo verdrietig, bang of boos. Want spelen, knutselen, bouwen, tekenen etc. helpt. En het is fijn als iemand je begrijpt. En als we allemaal denken dat het zo goed is, dan nemen we weer afscheid van elkaar.

Hieronder zie je nog wat voorbeelden waar je mee kunt spelen in de spelkamer.

Dag!

Jeantine, speltherapeut